Referenties

“Voor mijn eerste zakelijke reis naar China hadden verschillende mensen mij gewaarschuwd. Ik wilde dan ook graag weten wat mij te wachten stond en kon bij Joke Bruynzeel terecht voor een koffiegesprek van anderhalf uur. Zij heeft mij waardevolle informatie gegeven over mijn specifieke situatie. We hebben verschillende scenario’s doorgenomen en gesproken over de te volgen strategie en tactiek. Mijn verblijf in China is prima verlopen en met goede zakelijke resultaten. Al weet ik door Joke dat daar elk moment verandering in kan komen, ik ben er klaar voor en weet wat ik kan verwachten. Die kennis en zekerheid heb ik aan haar training overgehouden.”

Jan van de Vooren, V.d. Vooren Systems

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen Amsterdam (KIT I.P.) houdt elke trainer op de hoogte van de evaluatiecijfers die de KIT-cursisten geven over de gevolgde training. Een score van een 8 of hoger is daarbij bepalend. Ik werk sinds 2008 voor hen als senior trainer naar volle tevredenheid van beide partijen.

“Een grote internationale klant verzocht OIL om een ontwerp te maken voor een publieks- en businessomgeving in Beijing ten tijde van de Olympische Spelen. In de aanloop naar dit grote project heeft Joke Bruynzeel ons op de hoogte gebracht van het zakendoen in China. Zij presenteerde op een mooie manier een uiterst boeiende impressie van het huidige China, vanuit de recente en de oude historie van het land. Het leverde ons een goed perspectief op van wat ons te wachten stond, zowel zakelijk als persoonlijk. We hebben veel profijt gehad van haar informatie.”

Paul Pennock
, OIL for 3d communications

“Ik heb Joke Bruynzeel ontmoet tijdens een bijeenkomst van de Stichting China Netwerk Guanxi. Als starter op de Chinese markt was ik geïnteresseerd in de ervaringen van anderen. Joke heeft mij informatie gegeven over wat ik wel en vooral niet moet doen in China. Haar adviezen heb ik direct in praktijk gebracht tijdens mijn bezoeken aan leveranciers in China. Zakelijk heeft dit zich reeds vertaald in een aantal succesvolle deals. Iedereen die iets op de Chinese markt wil ondernemen, raad ik aan gebruik te maken van haar inzichten en ervaringen. Een prettige bijkomstigheid is dat Joke enthousiast en gedreven is, wat een stimulerend effect heeft op je eigen business.”

Bart C. Goeman Borgesius, 
European Stone Trading